Ajatusympäristön siisteys on ympäristöteko

Julkinen mielipide syntyy ilmassa liikkuvista ajatusvirroista, näin opettaa tieto näkymättömistä maailmoista ympärillämme. Julkinen mielipide on suurimmaksi osaksi tiedostamatonta ajatuksensiirtoa. Sosiaalinen media on ilmiö, joka tekee ilmassa liikkuvat ajatusvirrat näkyvämmiksi fyysisellä tasolla. Se on saanut monet huolestumaan hillittömän ajatustenheittelyn vaikutuksista ihmismieliin. Kriittiset mielipiteet sosiaalista mediaa kohtaan lisääntyvät ja kohdistuvat sen käyttäjiin haettaessa syyllistä yhteiskunnan ongelmiin.
Ihmiskunta on kuitenkin aina liikkunut omien ajatustensa aikaansaamassa massassa, jonka lakien mukaan kaltainen hakeutuu toisen samanlaisen lähelle. Muitten mielipiteet vaikuttavat meihin ilman älypuhelimia ja sen sovelluksiakin, emme vain ehkä tienneet tai tulleet ajatelleeksi sitä aiemmin. Mitä enemmän mielemme täyttävät epämääräiset huolet omasta tai ihmiskunnan tulevaisuudesta, sitä enemmän samansuuntaista ainesta kertyy ympärillemme. Jollemme pidä varaamme, osallistumme tiedostamattamme joutavien, päämäärättömien ajatusvirtojen luomiseen. Ajatusympäristönsä siistinä pitäminen on ympäristöteko.
Joukossa tyhmyys tiivistyy, opettaa kansanviisaus. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun yhtään epämääräistä massaa tieltään työntävää täsmällistä ajatusta ei ole lähimaillakaan. Täsmällinen ajatus käyttää automaattisesti eri taajuutta, joten sen ei tarvitse raivata tieltään jäsentymätöntä tunne-ajatusmassaa. Se tekee omaa rataansa toisten vastaavaa taajuutta käyttävien ajatusten luo, vahvistaa niitä ja vahvistuu itse.
Ajatus täsmentyy, kun sen ajattelija luo ajatuksensa tietoisesti eikä lähistöllä vellovan ajatusmassan mukana. Täsmällinen ei ajatus ei välttämättä ole sama kuin kritiikki toista näkemystä kohtaan. Sekoitamme kriittisyyden helposti jäsentämiseen emmekä huomaa, että minäisyys käyttää virhearviotamme helposti omiin tarkoituksiinsa.
Okkulttinen opetus kehottaa meitä käyttämään ajatustaajuuksia, joilla ei ole tungosta. Mentaalitason ajatus kulkee nopeammin kuin tunnepitoinen astraalimielipide. Jos vielä onnistumme saamaan ajatustyöhömme hitusen intuitiotason viileänhenkistä, mutta haavoittamaan kykenemätöntä loogisuutta, ajatuksemme liikkuu tasolla, jossa tehot ovat kohdillaan. Se kohtaa kaltaisensa nopeasti, jättää selvän jäljen muitten kiinnostuneiden löytää ja on näistä syistä tehokkaampi työssään. ”Hyvä” ajatus voittaa ”pahan” ajatuksen siksi, että sen käyttämä taajuus ei ole kuormittunut.
Kirjoittaja Annikki Arponen
Annikki Arponen
Julkinen mielipide on suurimmaksi osaksi tiedostamatonta ajatuksensiirtoa. Sosiaalinen media on ilmiö, joka tekee ilmassa liikkuvat ajatusvirrat näkyvämmiksi fyysisellä tasolla.
Teosofinen Seura ry • Vironkatu 7 C 2 • 00170 Helsinki, Finland • +358 (0)9 135 6205 • info(at)teosofinenseura.fi • teosofinenseura.fi
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2018 Teosofinen seura ry