22.10.2017 klo 10:00 Skandhat eli taipumukset

HUOM AIKA: klo 10-15, tauot klo 12 ja 14.00. Tauoilla on tarjolla Sofia-baarin antimia. Ja mukaan voi tulla taukojen yhteydess.
Skandhat (aggregaatit) - sanskritinkielinen sana skandha merkitsee kasaa, osatekijöiden kertymää - ovat kokemuksemme osatekijöitä, persoonallisuuden ominaisuuksia tai ihmisen karmallisia taipumuksia. Ne muodostavat kuoleman jälkeen uuden karmallisen jälleensyntymän perustan. (ks. myös koko kuvaus)
Ovirahasuositus 2 €.
HUOM AIKA: klo 10-15, tauot klo 12 ja 14.00. Tauoilla on tarjolla Sofia-baarin antimia. Ja mukaan voi tulla taukojen yhteydess.
Skandhat (aggregaatit) - sanskritinkielinen sana skandha merkitsee kasaa, osatekijöiden kertymää - ovat kokemuksemme osatekijöitä, persoonallisuuden ominaisuuksia tai ihmisen karmallisia taipumuksia. Ne muodostavat kuoleman jälkeen uuden karmallisen jälleensyntymän perustan; skandhat säilyvät karmallisina vaikutuksina eli siemeninä ja pysyvät maallisen tason ilmapiirissä valmiina heräämään eloon ja tarttumaan minän uuteen persoonallisuuteen sen ruumistuessa.
Buddhalaisessa eksoteerisessa järjestelmässä niitä luetellaan viisi: rūpa, muoto eli ruumis, joka jättää jälkeensä magneettiset atominsa ja okkulttiset taipumuksensa; vedanā eli aistimukset, tekevät samoin; saṃjñā eli abstraktiset aatteet, ruumistuksesta toiseen työskentelevät luovat voimat; saṃskāra, sielun (ajattelijan) taipumukset; vijñāna eli älylliset kyvyt.
Miten skandhat syntyvät ja miten niitten vaikutus voidaan poistaa? Muun muassa niitä kysymyksiä pohditaan kurssilla.
Ovirahasuositus 2 €.
Luennoitsija: Hannu Vienonen
Paikka: Vironkatu 7 C 2. Helsinki
Teosofinen Seura ry • Vironkatu 7 C 2 • 00170 Helsinki, Finland • +358 (0)9 135 6205 • info(at)teosofinenseura.fi • teosofinenseura.fi
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2018 Teosofinen seura ry