Raja jooga -etäkurssi 15.9. - 8.12.2020

31/08/2020 18:09
Tule mukaan!
Raja-jooga -etäkurssi
Joka toinen tiistai 15.9. - 8.12.2020 klo 18:00 – 19:30
Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa. Jokainen tapaaminen alkaa ja loppuu meditatiivisella hiljentymisellä. Kuulemme alustuksen tapaamisen aiheesta ja kokeilemme yhdessä yksinkertaisia raja jooga –harjoituksia (rentoutuminen, hengitys, liike, mietiskely), minkä jälkeen keskustelemme päivän aiheesta. Alustukset illan aiheeseen pitää Reijo Haukia. Illan puheenvuorot jakaa Janne Vuononvirta.
KURSSIN AIKATAULU JA OHJELMA
15.9. Joogan kahdeksan osaa, rajoitukset (yama) ja määräykset (niyama)
29.9. Aine (prakriti), mieli (citta), hengitys (praana) ja asento (asana)
13.10. Esteet (klesat, ruokavalio, vetäytyminen (pratyahara) ja keskittyminen
27.10. Viisi elementtiä ja kolme laatua (gunaa), Jumalalle omistautuminen (Isvara-pranidhana) ja mietiskely
10.11. Keskukset (chakrat) ja mantra-jooga
24.11. Syventyminen (samadhi), harjoittamisen esteet ja niiden voittaminen
8.12. Taipumusten poistaminen
Kurssilla perehdytään Patanjalin jooga-sutrien pohjalta joogan filosofiaan ja käytäntöön. Aivan samoin kuin aine ilman henkeä on sokea, myös henki ilman ainetta on toimintakyvytön. Eli molempia tarvitaan, jotta harjoitus tuottaisi saavutuksia.
KURSSISTA
Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Syvempää perehtyneisyyttä joogaan ei tarvita. E-opintopiirin lähdemateriaalina ovat V.W. Slaterin kirja Raja-jooga, S.S. Varman kirja Joogaharjoitus Yama ja Niyama. Suositeltavana luettavana ovat Måns Broon Joogan filosofia, I.K. Taimnin kirja Joogan tiede sekä Bhagavad Gita. Kirjat (paitsi M. Broon kirja) ovat tilattavissa Teosofisen Seuran nettisivujen kautta: .
ILMOITTAUDU
Ilmoittaudu etukäteen Teosofisen Seuran sähköpostiin info(at)teosofinenseura.fi viimeistään la 12.9.2020. Ilmoittautumisen yhteydessä voit tilata Slaterin Raja-jooga -kirjan sekä Varman Yama ja Niyama -kirjan yhteishintaan 12 € (sis. postikulut). Osallistuminen kurssille on maksutonta.
TEKNIIKKA
Osallistuminen tapahtuu etänä Teams-sovelluksella tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Teknistä tukea emme valitettavasti voi tarjota. Kehotamme silti rohkeasti kokeilemaan, sillä varsin vaatimattomillakin digitaidoilla saattaa pärjätä. Tietokonetta käytettäessä Teamsia voi käyttää selaimella eikä erillistä sovellusta välttämättä tarvita. Vanhoilla selaimilla kuten Internet Explorerilla Teams ei toimi. Chrome, Firefox ja Edge yleensä toimivat. Mikäli käytät mobiililaitetta (älypuhelin tai tabletti), tarvitaan erillinen Teams-sovellus.
Linkin kuhunkin tapahtumaan saat vähän ennen tapaamista. Kokouksen alkaessa linkkiä klikataan, jolloin Teams avautuu. Kirjaudutaan vieraana ja syötetään oma nimi, kun ohjelma sitä kysyy. Huom. tule linjoille jo 5-10 minuuttia ennen kokouksen alkua ja varmista näin, että yhteys toimii! Teamsiin kirjaudutaan vieraana ja syötetään oma nimi, kun ohjelma sitä kysyy. Koneellasi ei tarvitse olla mikkiä tai kameraa, vaikkakin niiden avulla voi parantaa osallistumisen laatua. Keskusteluun voi osallistua myös chatin kautta.
KURSSIN JÄLKEEN
Kurssi on tiivistetty versio kokonaisuudesta, joka on alunperin suunniteltu kestävän kymmenen kuukautta. Tämän intensiivikurssin jälkeen voi hidastaa vauhtia ja aloittaa omatoimisesti vaikka alusta ja edetä Slaterin Raja-Jooga oppaan kanssa omaan tahtiin. Tärkeää on, että harjoitus on pitkäkestoista ja miellyttävää. Mieluimmin 10 minuuttia joka päivä kuin tunti kerran viikossa.
Tervetuloa mukaan!
Teosofinen Seura ry • Vironkatu 7 C 2 • 00170 Helsinki, Finland • +358 (0)9 135 6205 • info(at)teosofinenseura.fi • teosofinenseura.fi
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2022 Teosofinen seura ry