Euroopan koulu "Isiksen verho" Luxorissa Egyptissä 16.-21.10.2023

06/08/2023 09:08
Euroopan koulu juhlistaa 40-vuotista taivaltaan Egyptin salaperäisessä ja mystisessä maassa.
Tänä vuonna Euroopan koulu juhlistaa 40-vuotista taivaltaan Egyptin salaperäisessä ja mystisessä maassa. Matkamme alkaa Luxorista kolmen päivän symposiumilla, jonka aiheena on "Isiksen verho." Pääpuhujinamme ovat tunnettu egyptiläinen kirjailija Moustafa Gadalla, teosofisen seuran kansainvälinen presidentti Tim Boyd sekä Dewald Bester, jonka väitöskirja keskittyi "Yksilön rakenne ja elämänjälkeinen aika muinaisessa Egyptissä H. P. Blavatskyn Salaisessa opissa." Puhujien joukossa on myös Suomen osaston entinen ylisihteeri Janne Vuononvirta.
Blavatskyn ensimmäinen merkittävä teos "Hunnuton Isis" pyrki tarjoamaan avaimen muinaisen ja modernin tieteen ja teologian mysteereihin. Siinä hän kuvasi, kuinka tutkiessaan hylättyjen itäisten pyhäköiden sisäosia hän pohti seuraavia kysymyksiä: "Missä, kuka, mikä on Jumala? Kuka on koskaan nähnyt IHMISEN KUOLEMATONTA HENKEÄ niin, että hän voisi vakuuttua ihmisen kuolemattomuudesta?" Vaikka Isistä ei koskaan kuvattu verhon kanssa, muinaisessa Egyptissä verho oli todennäköisesti yhdistetty häneen jumalatar Neithin kautta, jota usein verrattiin Isikseen. Plutarkhosin ja Procluksen mukaan verhoutuneen Neithin patsaan kirjoituksessa Saiksessa luki: "Olen kaikki, mikä on ollut, on ja tulee olemaan, eikä kukaan kuolevainen ole koskaan nostanut huntuni."
Joten toivotamme sinut tervetulleeksi kanssamme tälle inspiroivalle matkalle Egyptiin, missä yhdessä kunnioituksen ja ihmettelyn vallassa pohtimme "Isiksen verhoa."
Symposiumin jälkeen on mahdollista osallistua opastetulle kiertueelle Luxorissa, Kairossa ja Memphisissä.
Lisätietoja:
_____________________________________________________________________________
Euroopan koulun ohjelma perustuu pääasiassa HPB:n kirjoitusten, Mahatma-kirjeiden ja muiden nykyaikaisen teosofisen liikkeen peruskirjallisuuden opiskeluun. Silti myös uskontotieteisiin, filosofiaan, tieteeseen, taiteeseen ja mytologiaan liittyviä aiheita yhdistetään ohjelmaan. Koulun kieli on englanti, ja sen sijainti vaihtelee vuosittain, jotta teosofit ja teosofian ystävät Euroopasta ja maailman eri osista voivat osallistua helpommin. Perustamisestaan lähtien Euroopan koulu on kokoontunut useissa Euroopan maissa, kuten Itävallassa, Saksassa, Alankomaissa, Espanjassa, Kreikassa, Italiassa, Unkarissa, Belgiassa, Skotlannissa ja Walesissa, mainitakseni muutamia. TSE on voittoa tavoittelematon ja itsenäinen eikä liity mihinkään organisaatioon, teosofiseen tai muuhun."
Teosofinen Seura ry • Vironkatu 7 C 2 • 00170 Helsinki, Finland • +358 (0)9 135 6205 • info(at)teosofinenseura.fi • teosofinenseura.fi
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2023 Teosofinen seura ry