Joulu henkisenä harjoituksena

Mysteereihin osallistuminen tuntuu olevan nykyihmisen elämästä kaukana, vaikka hän olisikin ns. henkisen tien kulkija. Kuitenkin olemme kaikkina osallisina jokavuotiseen joulumysteeriin, vaikkemme tietäisi siitä mitään, tai vaikkei tietoinen arkiminämme edes tahtoisi tietää siitä mitään. Joulu ei ole vain aatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Joulun henkinen harjoitus alkaa adventista ja huipentuu 25.12. ja päättyy 6.1. Jouluyön ja loppiaisen väliin mahtuu 12 pyhää yötä. Ne symboloivat 12 kuunkiertoa, koko tulevaa vuotta kuukausittain vaihtuvine energioineen.
Vanhastaan on ollut tapana panna merkille kunakin yönä nähdyt unet ja pitää niitä enteellisinä asianomaisen kuukauden tapahtumille alkavana vuonna. Tapahtumien ennustettavuustarkkuus fyysisen elämän tasolla on unennäkijästä riippuen usein varsin suurpiirteistä. Siksi voisimme ennustamisen sijaan ajatella, että näinä öinä sielumme selaa tulevan vuoden kalenteriaan ja lehteilee mennyttäkin. Se arvioi, mitä voisi yrittää ottaa tavoitteeksi tulevana 12 kuukauden toimikautena ja tekee alustavaa työtä löytääkseen yhä uusia ja tehokkaampia keinoja herättää arkiminämme, alempi itsemme kulkemaan kanssaan samaan suuntaan kohti suunnitelman toteutumista. Joulumysteerin virittämä tehostettu voimalataus tekee meidät vastaanottavaisemmiksi fyysisen ja henkisen maailman keskinäiselle vuorovaikutukselle. Korkeampi itsemme on hyvin selvillä tästä ja tietää, että ihminen voi päivätajunnassakin yrittää myötäillä elämää kahden maailman kansalaisena vuosi vuodelta yhä korkeamman tason suunnitelman toteuttajana.
Jokaisessa ihmisessä viriää adventin ja joulun aikaan tilaisuus syntymän ihmeen kokemiseen. Osallisuutemme ikuisesta ja pyhästä konkretisoituu auringon kääntyessä uudelleen kierrokselleen kohti pohjoista. Pimeä aika on täyttynyt vetäytymisestä sisäänpäin. Se on tasoittanut eroavaisuuksia rajoittamalla ulkoisia valinnanmahdollisuuksia ja pakottamalla kohti omaa sisimpää. Syrjässä valtavirrasta sijaitseva valon syntymäluola, talli jokaisen ihmisen sydämessä on valmiina ottamaan vastaan uuden tulokkaan. Jokainen meistä voi osallistua tähän kiinnostuksensa ja tasonsa mukaan. Valon syntymä ihmissydämessä ei lupaa kysy eikä jää tapahtumatta, tekipä yksilö mitä tahansa, mutta prosessia on mahdollisuus seurata tietoisesti ainakin kiinnostuneena ellei peräti lumoutuneena.
Maapallon ihmiskunta kylpee jouluna siunauksen virrassa, vahvistuu ja virkistyy kohtaamaan uuden kasvukauden. Emme kohtaa uutta vuotta yksin. He, jotka edellämme kulkevat, kannustavat ja rohkaisevat niiden asioiden kohdalla, joissa luottamuksemme elämään alkaa horjua. Okkulttisen lain mukaan mikään korkeampi tai kehittyneempi ei voi pakottaa jäljessään tulevaa ottamaan vastaan mitään. Ovi kosmisen siunauksen virralle on avattava alemmalta tasolta käsin.
Kirjoittaja Annikki Arponen
Annikki Arponen
Joulumysteerin virittämä tehostettu voimalataus tekee meidät vastaanottavaisemmiksi fyysisen ja henkisen maailman keskinäiselle vuorovaikutukselle. Korkeampi itsemme on hyvin selvillä tästä ja tietää, että ihminen voi päivätajunnassakin yrittää myötäillä elämää kahden maailman kansalaisena vuosi vuodelta yhä korkeamman tason suunnitelman toteuttajana.
Jokaisessa ihmisessä viriää adventin ja joulun aikaan tilaisuus syntymän ihmeen kokemiseen.
Teosofinen Seura ry • Vironkatu 7 C 2 • 00170 Helsinki, Finland • +358 (0)9 135 6205 • info(at)teosofinenseura.fi • teosofinenseura.fi
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2014 - 2022 Teosofinen seura ry