Teosofista toimintaa Suomessa ja maailmalla

Teosofinen Seura on kansainvälinen järjestö ja maailmanlaajuinen yhteisö. Kansainvälinen järjestö perustettiin vuonna 1875 New Yorkissa. Sen päämaja Adyar on sijainnut vuodesta 1882 lähtien Chennaissa, Intiassa. Nykyään toimintaa on noin 60 maassa.
Suomen Teosofinen Seura perustettiin vuonna 1907 ja sen päämaja on Helsingissä. Seura kokoaa yhteen teosofiasta kiinnostuneita ihmisiä ja järjestää teosofisia yleisöluentoja, tapahtumia ja opiskelutilaisuuksia viikoittain eri puolilla Suomea. Kesäisin , tarjoaa upeat puitteet monenlaisille tapahtumille.
Päämajassa Helsingin Kruununhaassa toimii myös , joka käsittää kattavan kokoelman teosofista kirjallisuutta.

Teosofian Esoteerinen koulu

Teosofisen Seuran yhteydessä toimii Esoteerinen koulu, johon ne, jotka ovat olleet Seuran jäseninä tietyn ajan ja jotka täyttävät vaaditut edellytykset, voivat halutessaan liittyä. Esoteerinen koulu on tarkoitettu niille, jotka haluavat elää todella teosofista elämää, ei pelkästään opiskella teosofiaa. Viisaus tavoittaa ne, joiden mieli kykenee vastaanottamaan sitä. Esoteerisen koulun jäsenet valmistautuvat tulemaan arvollisiksi vastaanottamaan [viisautta] harjoittamalla puhtautta ja itsekuria elämässään.
Pablo Sender.pdf
Pablo Sender.pdfmedia-files/Pablo Sender.pdf
Lue artikkeli, pohdi asiaa sydämessäsi ja testaa oletko valmis aloittamaan matkasi elää todeksi teosofiaa. Jos vastauksesi on kyllä, niin ota yhteyttä Teosofisen Seuran ylihteeriin

Teosofia on myös palvelua

Teosofisen Seuran piirissä toimiva auttaa ja tukee eettisin perustein valittavia kohteita maailmalla. toimii eläkkeellä olevien ja iäkkäiden teosofien hyväksi järjestäen heille asumista ja virkistystoimintaa.

Totuuteen on monia teitä

Johtoajatuksemme on, ettei ole olemassa oppia, aatetta tai mielipidettä, joka sitoisi seuran jäseniä. Puolustamme pelotta jokaisen ihmisen oikeutta ajatuksen vapauteen ja ajatusten ilmaisemiseen toisia kunnioittaen. Kukin kulkee omaa polkuaan ja tavoittelee omaa totuuttaan. Teosofia voi valaista etsijän tietä.

Seuran tavoitteet

• muodostaa yleisen veljeyden ydin
  • antaa virikkeitä vertailevan uskontotieteen, filosofian ja luonnontieteiden tutkimukseen
  • tutkia luonnon selvittämättömiä lakeja ja ihmisen piileviä voimia